SOBOTNÍ TURNAJ ČESKÝ BROD 8.místo

22.04.2017 17:07

Samotná nominace pro tento turnaj byla provázena nelibostí některých nominovaných, jeden dokonce nominaci vůbec nesledoval!

Je to velká chyba, Každý se upnul na utkání Okresní soutěže, a automaticky počítá, že hraje tam. Znovu upozorňuji, že ne každý bude v nominaci na Okres, a ne každý na turnaje. Hráči jsou vybíráni podle výkonnosti a docházky, přístupu k fotbalu.Ale někdo jede i kvůli doplnění týmu, ukázat co v něm je. Všimněte si áčka, bez řečí hrají vybraní hráči místo Kraje v Okrese. Bylo velmi špatným zvykem, že někdo netrénuje, a potom přijde automaticky na zápas...Tak to už ne!

Přitom Turnaj je alespoň pro mě spíše bonus = více utkání, více si mohu zahrát...nechápu to. určitě takový hráč nemůže spoléhat na tahouny, nemůže se neustále schovávat za výkony jiných, a chceme přeci všichni umět hrát fotbal.

V rozjetém trendu budeme pokračovat. Už tento turnaj ukázal, že jsme na některé hráče zapomínali.

Chci určitě poděkovat ochotě P.Houdka, a V.Opavy  s účastí a pomocí při turnaji.

Jak jsme hráli:

Hrozné počasí, hrozný terén,Ale to měl každý.Lilo a lilo........

 

První zápas ve skupině:

SK POŘÍČANY  remíza

Vedli jsme gólem Davida H., byli lepším týmem. Až jsem si v duchu říkal, že to bude hodně dobrý ...nad plán. Ale soupeř po Našich chybách otočil na 1:2.

Pěknou, tečovanou střelou jsme srovnali Lukym.

Góly David,Luky

 

MĚLNÍK prohra

Soupeř nebyl lepší, hrálo se vyrovnaně, ale po polovině utkání, začal nepochopitelný ústup Našich. Obrana nestíhala uhlídat pole, hrála bez důrazu, byla líná, pomalá. To samé útok nevraceli jsme se, nedokázali vystřelit.Soupeř se smál(byl hodně překvapen) jak laciné dával góly.

Góly Luky

 

Havlíčkův Brod prohra

Pozdější vítěz celého turnaje nandal všem týmům pořádné výslužky. Vymykal se organizací a hrou od všch týmů na turnaji. Pro Nás to bylo velké ponaučení, kde vynikly všechny naše nedostatky při pokrývání hráčů, pružnosti, u gólmana (přestože toho mraky pochytal) rovněž základnímy návyky.

 

.....Ve skupině jsme skončili nakonec při stejném množství bodů a skóre na 3-4 místě.Penalty rozhodly o dalším soupeři,

Kdo kopal:

Luky- krásná nekompromisní dal

Kuba - krásná penalta k tyči, ale gólman střelu vystihnul a vytlačil ...nedal

Pepča- nepovedlo se na prostředek brány lehká střela...nedal

 

Průhonice-o umístění ..prohra

V boji o umístění jsme nedali do hry srdce, a zápas hodně odchodili, to Nás trenéry asi nejvíce zabolelo. Nešlo nikde o vítězství, ale o tu hru zabojovat,Tak do toho bylo daleko....byl to hratelný soupeř, nebyl výrazně lepší.

 

Poříčany - poslední zápas ...těsná prohra před koncem

Zápas byl naprosto vyrovnaný. Oba týmy poučeny z předešlých utkáních měly oboustranně šance. Nám chyběla opět větší aktivita směrem dopředu, Cca 2 min před koncem jsme nechali pohodlně vystřelit (opět nepochopitelně) umístěnou střelu k tyči na bránu. Gólman nic nezmohl.A tak hubená prohra znamenala 8.místo.

 

K hráčům:

je třeba říci, že se logicky odlišujeme sehranností.Tým se pokaždé liší skladbou hráčů. Pro trenéra to bylo velkým zamyšlením, a už je cesta jak dál.Zaspali jsme , jak jsem v úvodu uvedl, byl to výborný turnaj pro každého jednotlivce, a budeme pokračovat. Postrádal jsem bojovnost, dravost,nebojácnost. Tentokráte jsme se do hráčů jako trenéři hodně opírali,..... radili, kritizovali,hubovali,chválili.

Snad to nikoho neodradilo, děláme to pro Vás.

 

Nejvíce se mi líbil Kuba Bohuslávek. Standart předvedla Megie. Ríša střídal výborné s horším.

Od ostatních čekám více, daleko více. Gólman to měl mnohdy hodně těžké, ale víme kde zabrat.

 

Děkuji opět za účast